7 marca 2015

tortilla z kurczakiem


Tortille pszenne z kurczakiem - w wersji bardzo uproszczonej. Czasem dodaję też sałatę, czerwoną fasolę z puszki, pomidory, ogórka. Dziś tylko kurczak, kapusta i sos.

Składniki:
1 op. tortilli pszennych - kupuję w Lidlu, pakowane po 6 szt.
1 podwójna pierś z kurczaka
1 jajko
bułka tarta
sól
1 łyżka papryki w proszku
olej do smażenia
kawałek białej kapusty
4 łyżki majonezu
4 łyżki keczupu

Bułkę tartą wymieszać z papryką i solą. Jajko roztrzepać w drugiej misce. Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki, każdy moczyć w jajku, potem w bułce tartej. Smażyć na oleju.
Białą kapustę poszatkować, posolić. Dzięki temu trochę zmięknie.
Keczup wymieszać z majonezem.
Tortille włożyć na chwilę do mikrofalówki - żeby zmiękła. Każdą posmarować sosem, z jednej strony ułożyć garść kapusty, trochę usmażonego kurczaka. Zwijać jak krokiety. Jeżeli wystygły - jeszcze raz na chwilę włożyć do mikrofalówki.
I tyle - błyskawiczne, syte drugie danie albo kolacja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz