1 spora polędwiczka wieprzowa
3 - 4 duze ząbki czosnku
mleko
pieprz, sól, gałka muszkatołowa
50 g miękiszu chleba
Mięso włozyć do garnka, zalać do wys. 3/4 polędwiczek mlekiem. Doprawić solą, pieprzem, gałką. Dodać całe zabki czosnku. Dusić pod częściowym przykryciem ok. godzinę często odwracając. Wyjąć polędwiczkę, pokroić w plastry. Do sosu dodaćpokruszony miękisz chleba, zmiksować.
przepis z mies."Kuchnia"12/2007.
takich w mleku jeszcze nie robiłam, ale z pewnością to nadrobię :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł, na pewno są bardzo kruche i delikatne;)
OdpowiedzUsuńPolędwiczki na mleku pewnie smakują obłędnie, bo wyglądają bardzo pysznie ...:)
OdpowiedzUsuńO, kurcze:)przepis naprawdę bombowy:) czy ja dobrze widzę? 34 ząbki czosnku?
OdpowiedzUsuńnie, oczywiście 3 - 4:)
OdpowiedzUsuńAaa, juz myslałam że naprawdę 34:))
OdpowiedzUsuń