5 lipca 2014

Kopytka z cukinią w curry

kopytka z cukinią


Kopytka, jedna spora cukinia i żółta pasty curry. Przygotowanie curry zajmuje nie więcej, niż 5 minut. Kopytka robię zazwyczaj w większej ilości i zamrażam, więc przygotowanie takiego obiadu trwa tyle, co nic.
Składniki:
kopytka
1 spora cukinia
1/2 szkl. mleka
1/2 łyżeczki żółtej pasty curry 
sól
starty ser żółty do posypania

Kopytka wrzucić na gotującą się wodę. W tym czasie na patelnię z olejem  wrzucić pokrojoną w dużą kostkę cukinię (nieobraną). Smażyć na sporym ogniu często mieszając przez 3 minuty. Dodać mleko i pastę curry. Wymieszać do rozprowadzenia pasty. Smażyć jeszcze kilka minut aż sos zgęstnieje, a cukinia będzie miękka, ale nie rozgotowana. Na patelnię przełożyć wyjęte z garnka kopytka, wymieszać z cukinią i sosem, posypać serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz