4 sierpnia 2010

Papryka faszerowana.

Składniki: na 2 osoby
2 czerwone papryki
1 torebka ryzu
20 dag mielonego mięsa
sól, pieprz, natka
sos pomidorowy
Górę papryki odkroić, wydrązyć środek, umyć. Napełnić masą (usmazone mięso mielone, ugotowany ryz, natka - doprawione do smaku). Przykryć odkrojoną górną częścią papryki. Włozyć od naczynia zaroodpornego, nalać pół szklanki wody. Zapiekać pół godziny w temp. 200 st. C. Przed podaniem polać sosem pomidorowym.

4 komentarze:

  1. faszerowaną paprykę też podaję z sosem pomidorowym :) Pyszności:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam ale w domu to tylko ja jem :-) więc rzadko bywa

    OdpowiedzUsuń
  3. lubie takie jedzonko, a Twoje wyglada bardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. smakowita! faszerowane warzywa są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń