9 października 2014
Kurczak z dynią w mleku kokosowym
Składniki:
1/2 kg piersi z kurczaka
pół średniej cebuli
3 łyżki groszku
1 średnia cukinia
1 czerwona papryka
1/4 niedużej dyni
1/2 puszki mleka kokosowego
1/2 łyżeczki papryki wędzonej w proszku
1/4 łyżeczki żółtej pasty curry (użyłam Chicken Curry)
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki
Na oleju podsmażyć kawałki kurczaka, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posypać papryką w proszku. Chwilę przesmażyć. Dodać pokrojoną nieobraną cukinię, paprykę, groszek i dynię.
Smażyć 5 minut. Dodać mleko kokosowe, smażyć na średnim ogniu ok. 15 minut. Przed podaniem obficie posypać natką pietruszki.
Dobrze smakuje z ryżem, kaszą perłową, kopytkami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz