Składniki:
polędwiczki z kurczaka - op. 0,5 kg
1 marchewka
1 papryka
2 łyżki groszku
kawałek białej części pora
1 łyżeczka pasty Chicken Curry
1 puszka mleka kokosowego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka sosu rybnego (niekoniecznie)
olej do smażenia
Polędwiczki pokroić na mniejsze kawałki, polać sosem sojowym i sosem rybnym, wymieszać. Odstawić na 10 minut.
Polędwiczki smażyć na oleju, na sporym ogniu. Po zarumienieniu dodać pokrojoną na plasterki surową marchewkę, pokrojonego w cienkie plasterki pora. Na koniec dodać pokrojoną czerwoną paprykę. Zalać mlekiem kokosowym. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Na koniec dodać groszek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz