7 czerwca 2012

szybki omlet warzywny


Do przygotowania omletu potrzeba: 20 minut, patelnia żeliwna lub forma do zapiekania, warzywa na patelnię Hortex i jajka. I szybkie śniadanie gotowe. Porcja dla 3 średnio głodnych osób.
W wersji z sałatą i sosem pomidorowym - danie obiadowe.

Składniki:
1 opakowanie mrożonki Hortex warzywa na patelnię (te bez dołączonej przyprawy lub inne wg uznania)
4 jajka
1 płaska łyżka mąki
sól, pieprz
ewent.: pomidor, ketchup, ser żółty

Mieszankę warzywną usmażyć na oleju na pół twardo. Posolić. Jajka roztrzepać z mąką, posolić. Na patelni żeliwnej rozgrzać trochę oliwy, wylać jajka. Poruszając patelnią podsmażyć masę jajeczną.
Wyłożyć na nią warzywa, ewent. ser i pomidora. Zapiekać ok. 10 minut w temp. 180 st. C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz