0,5 kg filetu z indyka
6 cienkich plasterków boczków
pesto
sól, pieprz
Indyka rozbić delikatnie na płaty. Kazdy z nich posolić i popieprzyć. Posmarować cienko pesto, rozłozyć po plastrze boczku, zwinąć w roladę i związać mocno.
Obsmazyć krótko na duzym ogniu. Przełozyć do naczynia zaroodpornego. Piec pod przykryciem 20 minut. 5 minut przed końcem odkryć.
przepis pochodzi ze strony mniammniam.pl
Super propozycja na weekendowy obiad :) Fajne połączenie smaków.
OdpowiedzUsuńMiłego weekendu :)
Wygląda niesamowicie , trzeba będzie wypróbować
OdpowiedzUsuńładnie wygląda
OdpowiedzUsuńroladki sa tak uniwersalne... zupełnie jak muffiny. takie wszechstronne.
OdpowiedzUsuńa Twoja propozycja z pesto brzmi apetycznie ;]