1 ziemniak
1 ząbek czosnku
łyzeczka suszonego koperku
sól
oliwa z oliwek
Ziemniaki bardzo dokładnie wyszorować, naciąć w odstępach kilku-milimetrowych. Rozetrzeć czosnek z solą, dodać koperek. Powstałą masę włozyć po odrobinie do nacięć. Ziemniaka posmarować oliwą. Piec w temp. 200 st.C w zalezności od wielkości ziemniaków. Dla średnio duzych - ok. połtorej godziny. Spryskać oliwą.
Na zdjęciu - podane ze sznyclem a/la KFC - przepis na panierkę - w starszym poście na udka i brokułami.
Smakowicie ten kartofelek wygląda :)
OdpowiedzUsuńSliczny! Az trudno uwierzyc, co mozna wyczarowac ze zwyklego ziemniaka. Dodaje do ulubionych, bo po prostu musze to przetestowac.
OdpowiedzUsuńPiękne, super pomysł na ziemniaczki :)
OdpowiedzUsuńale super!
OdpowiedzUsuńRobie podobnie, polewam maselkiem i przed pieczeniem podsmazam na patelni.Twoje wyglądają przesmacznie!
OdpowiedzUsuńIstne ziemniaczane cudo :)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńporywam ziemniaka (pychaaa;)) z potrójną porcją koperku;)
OdpowiedzUsuńśliczne i bardzo apetyczne danie!
OdpowiedzUsuńprezentują się bardzo uroczo ;]
OdpowiedzUsuń