2 września 2010

Smalczyk



30 dag surowej słoniny
10 dag boczku wędzonego
1 cebula
sól, pieprz, maggi, vegeta
Słoninę i boczek pokroić w kostkę. Stopić na małym ogniu. Pod koniec dodać przekrojoną na pół cebulę. Po stopieniu tłuszczu nalezy ją wyjąć.
Posolić, dodać maggi i vegety oraz pieprzu.
Zostawić do zastygnięcia.

6 komentarzy:

  1. I na to jeszcze plasterek ogóreczka małosolnego. PYCHA :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zgadzam się z poprzedniczką ! I na razowy chlebek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Paproszek, ty nie kus mnie tym smalcem, bo na diecie jestem!

    OdpowiedzUsuń
  4. to żeby skusić bardziej dodam, że na zdjeciu jest podany z chlebem żytnim na zakwasie własnego wypieku:)

    OdpowiedzUsuń
  5. domowy smalczyk! ojej... małosolny ogóras i jestem w niebie ;]

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo smacznie wygląda !

    Zapraszam cie serdecznie do mojego konkursu :)
    http://smakuje.blox.pl/2010/09/Wloskie-grissini-i-KONKURS.html

    OdpowiedzUsuń