30 dag surowej słoniny10 dag boczku wędzonego1 cebulasól, pieprz, maggi, vegetaSłoninę i boczek pokroić w kostkę. Stopić na małym ogniu. Pod koniec dodać przekrojoną na pół cebulę. Po stopieniu tłuszczu nalezy ją wyjąć.
Posolić, dodać maggi i vegety oraz pieprzu.
Zostawić do zastygnięcia.
I na to jeszcze plasterek ogóreczka małosolnego. PYCHA :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się z poprzedniczką ! I na razowy chlebek :)
OdpowiedzUsuńPaproszek, ty nie kus mnie tym smalcem, bo na diecie jestem!
OdpowiedzUsuńto żeby skusić bardziej dodam, że na zdjeciu jest podany z chlebem żytnim na zakwasie własnego wypieku:)
OdpowiedzUsuńdomowy smalczyk! ojej... małosolny ogóras i jestem w niebie ;]
OdpowiedzUsuńbardzo smacznie wygląda !
OdpowiedzUsuńZapraszam cie serdecznie do mojego konkursu :)
http://smakuje.blox.pl/2010/09/Wloskie-grissini-i-KONKURS.html