Ciasto z cukinią z kremem z maskarpone.
Składniki:
2 jajka
1 cukru2 łyżeczki kakao
na krem;
1/2 opakowania serka maskarpone, 1 łyżeczka cukru pudru, kakao do posypania.
Cukier zmiksować z jajkami i cukrem waniliowym.
Dodać roztopione masło, cukinię i sodę. Wymieszać.
Następnie do masy dodać startą i odciśniętą (koniecznie, bo inaczej ciasto będzie się rozpadać) cukinię i pozostałe składniki. Wymieszać.
Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. godzinę w temp. 175 st. C. Przed wyjęciem ciasta z piekarnika warto sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto już się upiekło.
Po wystygnięciu na ciasto wyłożyć krem.
Przepis znaleziony w sieci przez Panią Karę. Nie znam dokładnego źródła.
Ciasto wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńImponujący serwis. Bardzo podoba mi się szata graficzna.
OdpowiedzUsuńŻyczę powodzenia w dalszym prowadzeniu strony!
Here is my blog - moderowany katalog stron
Serdeczne pozdrowienia dla tworcow!!!
OdpowiedzUsuńAlso visit my web-site :: katalog stron