24 lipca 2010

Zapiekanka rybna z cukinią.


Składniki:

50 dag filetów dowolnych ryb (ja uzyłam mintaja)
1 cukinia pokrojona w plastry
50 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach
15 dag pieczarek
2 pomidory
1 cebula
15 dag sera zółtego
olej, sok z cytryny, oregano, sól, pieprz
Na dnie naczynia do zapiekania układamy obrane i pokrojone w plastry ziemniaki. Na ziemniakach podsmazoną cebulę i cukinię. Na to kładziemy skropione sokiem z cytryny, posolone filety. Na filetach kładziemy podduszone pokrojone pieczarki i plastry pomidorów bez skóry. Całość posypujemy startym serem, oregano i pieprzem.
Zapiekamyu w temp. 180 st. C przez 30 minut. Jeśli potrawa w czasie pieczenia wysycha - podlać białym winem.
autorem przepisu jest p. Maciej Kuroń
Posted by Picasa

1 komentarz:

  1. Wygląda znakomicie. Kocham ryby, a także dania, które można przygotować szybko i sprawnie, co jest dla mnie ze względu na częste braki czasowe bardzo ważne! :-)

    OdpowiedzUsuń