Ciasto:20 dag mąki
14 dag masła
10 dag zmielonych orzechów włoskich
10 dag cukru pudru
Do wypełnienia: Nutella
Mąkę wymieszać z posiekanym masłem, dodać zmielone orzechy, cukier puder i wyrobić.Wylepiać posmarowane masłem foremki. Piec w temp. 170 st. C do zarumienienia. Po wystudzeniu ostrożnie wyjąć z foremek.
Są różne wersje nadzienia - ja połówki orzeszków łączę zwykłą Nutellą. Na zdjęciu - połowa posypada cukrem pudrem z kakao, połowa - lukrem.
14 dag masła
10 dag zmielonych orzechów włoskich
10 dag cukru pudru
Do wypełnienia: Nutella
Mąkę wymieszać z posiekanym masłem, dodać zmielone orzechy, cukier puder i wyrobić.Wylepiać posmarowane masłem foremki. Piec w temp. 170 st. C do zarumienienia. Po wystudzeniu ostrożnie wyjąć z foremek.
Są różne wersje nadzienia - ja połówki orzeszków łączę zwykłą Nutellą. Na zdjęciu - połowa posypada cukrem pudrem z kakao, połowa - lukrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz