11 listopada 2011

Zupa z kapusty pekińskiej.

Prosta, tania, szybka w przygotowaniu i smaczna zupa.
Przepis Anusiaczka ze strony mniammniam.pl

Składniki:
1/2 kapusty pekińskiej
duża cebula
5 dużych pieczarek
2 ziemniaki
4 szklanki bulionu
1/2 szkl. śmietany
sól, pieprz
szczypiorek, majeranek
masło do smażenia

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, chwilę przesmażyć.
Kapustę poszatkować, dodać do wywaru. Gotować 15 minut.
W tym czasie pieczarki pokroić na półplasterki, udusić na maśle. Dodać do zupy pod koniec gotowania.
Na koniec dodać śmietanę, wymieszaną wcześniej z odrobiną zupy. Posypać szczypiorkiem.

1 komentarz:

  1. Swietny pomysl! Jestem bardzo ciekawa jej smaku, koniecznie musze kiedys zrobic:)

    OdpowiedzUsuń