6 stycznia 2011

Kartoflane wachlarzyki.

Składniki na 1 porcję:
1 ziemniak
1 ząbek czosnku
łyzeczka suszonego koperku
sól
oliwa z oliwek
Ziemniaki bardzo dokładnie wyszorować, naciąć w odstępach kilku-milimetrowych. Rozetrzeć czosnek z solą, dodać koperek. Powstałą masę włozyć po odrobinie do nacięć. Ziemniaka posmarować oliwą. Piec w temp. 200 st.C w zalezności od wielkości ziemniaków. Dla średnio duzych - ok. połtorej godziny. Spryskać oliwą.
Na zdjęciu - podane ze sznyclem a/la KFC - przepis na panierkę - w starszym poście na udka i brokułami.

10 komentarzy:

  1. Smakowicie ten kartofelek wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sliczny! Az trudno uwierzyc, co mozna wyczarowac ze zwyklego ziemniaka. Dodaje do ulubionych, bo po prostu musze to przetestowac.

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne, super pomysł na ziemniaczki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robie podobnie, polewam maselkiem i przed pieczeniem podsmazam na patelni.Twoje wyglądają przesmacznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. porywam ziemniaka (pychaaa;)) z potrójną porcją koperku;)

    OdpowiedzUsuń
  6. śliczne i bardzo apetyczne danie!

    OdpowiedzUsuń
  7. prezentują się bardzo uroczo ;]

    OdpowiedzUsuń