1 sierpnia 2010

Indyk z sosem czereśniowym.

Składniki:
filety z indyka, moze być tez pierś z kurczaka - upieczona w folii lub usmazona.
SOS:
ok. 30 czereśni
2 łyzki cukru trzcinowego
2 łyzki octu balsamicznego
2 łyzki oliwy
pieprz
Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać cukier. Poczekać az się skarmelizuje. Wrzucić wydrylowane czereśnie. Smazyć kilka minut. Dodać ocet balsamiczny. Dusić 10 minut często mieszając. Popieprzyć.
przepis pochodzi stąd.

6 komentarzy:

  1. A u mnie dziś kaczka z wiśniami była, więc trochę podobnie ;) taki indyk z czereśniami musi być przepyszny, bardzo lubię połączenie mięsa z owocami. Intryguje mnie ten dodatek balsamico :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. jak pysznie! z pewnością się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię mięso z owocami i z chęcią wypróbuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm do spróbowania:) Mięsa z czereśniami jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglada bardzo smakowicie:) kolejny przepis do wyprobowania

    OdpowiedzUsuń