![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidjkbWshZ7oK6ggAGMMuMlDqwkzOx138VjNSdeBfLNEQzVDxRCkOaAzIGiVyc93bRa4lJ8utp8gCR3e6kxSTByC06NliicBbyW9S7zGkS4qra5QAh4bAZ_tIazcz-qT4PO0L7vAyUkgFY/s400/ciecierz2-popr.jpg)
W ramach tygodnia z ciecierzycą dzisiaj - Harira - zupa z kurczaka i ciecierzycy.Przepis pochodzi ze strony ugotuj.pl i od kilku miesięcy gości w naszym menu.
25 dag piersi z kurczaka
10 dag namoczonej przez noc ciecierzycy
5 dag masła
natka
1,5 - 2 l. wody
sól
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki mąki
1 ubite lekko jajko
sok z cytryny
10 dag wypłukanego ryżu
Roztopić masło, podsmażyć kurczaka, dodac ciecierzycę i cebulę, sól, kurkumę, ryż i gotować jeszcze 20 minut. Wlać mąkę rozrobioną z odbrobiną wody. Zdjąć z ognia, wlać jajko szybko mieszając. Doprawić sokiem z cytryny, posypać natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz