6 stycznia 2014

Chleb bananowy.


Słodki chleb, właściwie jak lekko słodkie ciasto - do dżemu, miodu.

Składniki:
4 dojrzałe banany
70-80 stopionego i przestudzonego masła
120 g g cukru
1 jajko
wanilia
250 g mąki
1 łyżeczka sody

Banany zmiksować z roztopionym i przestudzonym masłem. Dodać pozostałe składniki oprócz mąki. Zmiksować. Dodać mąkę, wymieszać. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia małej keksówki (20 x 10 cm).
Piec godzinę w temp. 170 st. C.
Przepis pochodzi z miesięcznika "Kuchnia" 1/2014.

2 komentarze:

  1. Robiłam niedawno ten chlebek ,jest wspaniały ,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam chlebek bananowy. słodki, wilgotny, idealny!

    OdpowiedzUsuń