11 listopada 2013

Smalec ulubiony pani Szczypiorowej.


Smalec na bogato -  z dużą ilością boczku, jabłkami, żurawiną. 

Składniki:
słonina (dużo)
boczek gotowany lub parzony (ok. 1/2 kg)
3-4 średnie cebule
2-3 małe jabłka
suszona żurawina (100 g)
2 łyżki mleka

Słoninę pokroić w drobną kostkę. Smażyć na dużej patelni na małym ogniu do znacznego roztopienia. Następnie dodać pokrojony w kostkę boczek. Jak słonina i boczek będą już roztopione dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Potem pokrojone w kostkę jabłka i żurawinę. Smażyć na  małym ogniu do rozpadnięcia jabłek mieszając co jakiś czas.
Po zdjęciu z gazu dodać mleko.
Przepis od Pani Szczypiorowej.

3 komentarze:

  1. Pozdrawiam autorów strony!

    Also visit my website :: moderowany katalog stron

    OdpowiedzUsuń
  2. I am no longer sure where you're getting your information, but great topic.
    I must spend a while studying much more or understanding
    more. Thank you for fantastic info I used to be looking for this info for my mission.


    Also visit my blog :: cystic acne treatment

    OdpowiedzUsuń