31 stycznia 2011

Rukola z orzechami, gruszką i Camembertem

Jadłam dzisiaj bardzo smaczną sałatkę. Przepis to efekt odtworzenia składników. Udany:).
Składniki:
rukola
1 gruszka
ogórek surowy
1 ser typu Camembert
kilka orzechów włoskich
1 pomidor
1 łyzka miodu
1 łyzka cytryny
5 łyzek oliwy z oliwek
ugotowana fasolka szparagowa - ok. 1 filizanki
suszona bazylia
Rukolę umyć, osuszyć. Ułozyć na talerzu. Dodać pokrojoną w kostkę gruszkę, pomidora i pozostałe składniki. Przed podaniem polać sosem.
SOS:
miód i cytrynę wymieszać, stopniowo dodawać oliwę. Doprawić do smaku.
I tyle. Pycha!

3 komentarze:

  1. Rukola + camembert = sukces murowany. Uwielbiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. lubie takie smaki, wiec chetnie bym sobie zjadla taka salatke:)

    OdpowiedzUsuń
  3. wspaniale, zdrowo i pysznie

    OdpowiedzUsuń