8 stycznia 2011

Roladki z indyka z pesto i boczkiem.

Składniki:
0,5 kg filetu z indyka
6 cienkich plasterków boczków
pesto
sól, pieprz
Indyka rozbić delikatnie na płaty. Kazdy z nich posolić i popieprzyć. Posmarować cienko pesto, rozłozyć po plastrze boczku, zwinąć w roladę i związać mocno.
Obsmazyć krótko na duzym ogniu. Przełozyć do naczynia zaroodpornego. Piec pod przykryciem 20 minut. 5 minut przed końcem odkryć.
przepis pochodzi ze strony mniammniam.pl

4 komentarze:

  1. Super propozycja na weekendowy obiad :) Fajne połączenie smaków.
    Miłego weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda niesamowicie , trzeba będzie wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  3. roladki sa tak uniwersalne... zupełnie jak muffiny. takie wszechstronne.

    a Twoja propozycja z pesto brzmi apetycznie ;]

    OdpowiedzUsuń