18 lipca 2010
Pasta alla Norma
Przepis zaczerpnęłam ze strony ItalianFood.
Link do przepisu Video (jez.włoski, ang.napisy): pasta alla Norma.
Składniki w mojej wersji:
1,5 bakłazana
puszka pomidorów krojonych
2 ząbki czosnku
natka pietruszki (niestety nie miałam bazylii)
olej
sól, pieprz, cukier
opakowanie makaronu Lubella rurki
Bakłazany pokroić w plastry, posolić i odstawić na pół godziny. Następnie opłukać i wysuszyć. Smazyć na gorącym oleju. Osączyć.
Na patelni rozgrzać oliwę z czosnkiem, dodać pomidory. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dusić ok.10 minut. Dodać bakłazany, po kilku minutach zdjąć z ognia.
Ugotowany al dente makaron wymieszać z sosem. Posypać serem (najlepiej parmezanem).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
i dużo pietruszki..
OdpowiedzUsuń