30 czerwca 2011

cukinia faszerowana fetą

Składniki:
cukinia
1/2 op. sera feta
2 łyzki startego sera zółtego
1 łyzka koperku
Cukinie umyć, przekroić na połówki, wydrązyć miązsz. Miązsz drobno pokroić i wymieszać z serem feta i koperkiem. Posolić, popieprzyć, posypać serem zółtym. Ułozyć w wyłozonej papierem lub folią aluminiową naczyniu do zapiekania. Piec 15 min. w temp. 180 st. C - grzałka górna i dolna.

2 komentarze:

  1. Po co to solić??? Przecież feta jest słona, ser żółty też.. musi być okropnie słone.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie, nie jest słone - cukinia jest raczej mało wyrazista w smaku. Ale jeśli ktoś słusznie zresztą ogranicza sól w diecie - można sobie darować sól:)

      Usuń