9 września 2010

Zupa rybna z Argentyny.

Bardzo smaczna, treściwa i pozywna zupa.
Składniki:
6 dag masła
1 łyzeczka słodkiej papryki
2 małe posiekane cebule
1 litr bulionu
8 nieduzych ziemniaków pokrojonych w kostkę
filizanka kwaśnej śmietany
25 dag białej ryby morskiej (ja uzyłam mintaja)
2 lekko ubite jajka
1 ser typu Camembert (100 g)
sól, pieprz, gałka muszkatołowa, chili
W duzym rondli roztopić masło, dodać paprykę i cebulę mieszając az się zeszkli. Wlać bulion, wrzucić ziemniaki. Gotować az ziemniaki będą prawie miękkie. Wlać śmietanę, włozyć rybę (rozmrozoną, pozbawioną ości i pokrojoną) i gotować miesając az ziemniaki zaczną się rozpadać. Do lekko ubitych jajek dodać trochę gorącej zupy, wlać jajka do zupy, zdjąć z ognia. Dodać ser mieszając do rozpuszczenia. Doprawić solą, pieprzem, chili (na czubek noza) i gałką.

Przepis z modyfikacjami pochodzi z serwisu Ugotuj.to.

2 komentarze: