25 czerwca 2013

Ziemniaki kuminowo - koperkowe.


Składniki:
1 kg ziemniaków
1,5 łyżeczki mielonego kuminu (nie kminku!)
1 płaska łyżeczka mielonej słodkiej papryki
1/3 łyżeczki chilli
1 łyżka koperku
1/3 łyżeczki mielonego czosnku
olej
sól, pieprz

Ziemniaki umyć, ugotować z łupinach. Wystudzić. Pokroić w duże kawałki.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju lub klarowanego masła, dodać 1 łyżeczkę kuminu, chwilę przesmażyć.
Następnie dodać ziemniaki i pozostałe przyprawy bez koperku.
Smażyć kilka minut na sporym ogniu.
Zdjąć z palnika, posypać obficie koperkiem.

1 komentarz:

  1. Myślę, że takie potrawy najlepiej zawsze robić jak nam zostanie więcej ziemniaczków. Są bardzo smaczne.

    pozdrawiam
    Kultura

    OdpowiedzUsuń