![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTlcozxtoYcfIpD0EGBW6SLmslhOFP4onC31YmiMsAcvCk3WQS-K5BA5ySD46-NNMCFLVZMEYJd3bbijaLIbisqcNyVbisx8EQ0_E4B0Cd0BzHZcE-IWDTDGHZgOu-zN8VSxLM3wtXdtU/s400/szpinak2.jpg)
1 pierś z kurczaka (podwójna)
makaron rurki
na marynatę:
3 łyżki oliwy
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka octu winnego
2 łyzki miodu
1/2 płaskiej łyżeczki imbiru
lićć laurowy
2 ziarnka ziela ang.
pieprz
rozgnieciony ząbek czosnkuPokrojoną pierś kurczaka wsadzamy na kilka godzin do marynaty.
makaron rurki
na marynatę:
3 łyżki oliwy
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka octu winnego
2 łyzki miodu
1/2 płaskiej łyżeczki imbiru
lićć laurowy
2 ziarnka ziela ang.
pieprz
rozgnieciony ząbek czosnkuPokrojoną pierś kurczaka wsadzamy na kilka godzin do marynaty.
Następnie smazymy ją na patelni dodając paczkę mrozonego szpinaku, kostkę fety, trochę masła.
Wymieszać z obgotowanym (połowa czasu z opakowania) makaronem.
Przełozyć całość do wysmarowanego masłem naczynia zaroodpornego i posypać mozzarellą. Zapiekać 20-30 minut.
mmmm uwielbiam szpinak!
OdpowiedzUsuńpozdrowienia
cytryna
Chyba mam ochotę na jakąś zapiekankę :)
OdpowiedzUsuńSzkoda ze nie ma podanych jakichs proporcji co do tej marynaty...ile octu, ile sosu sojowego itp... Bo tak poza tym to danie zapowiada sie naprawde rewelacyjnie.
OdpowiedzUsuńPzdr
Słuszna uwaga:). Poprawiam.
OdpowiedzUsuń