![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9mSFYDAw4H_qoWXe1jfkAqKMPe9Z1DI2Ra-BkTolxIe62y8DBiCMMzp9FlT_ThxxXa9-YZ2VsIFbINQg-VF3CvMhG5Awyd7Mgh0nxguj4D7XWn3P_Rwi8kGrEtkS23KGz-XzswZK5cck/s400/cebularze.jpg)
Przepis pochodzi ze strony mniammniam.pl
składniki:
50 dag sera białegoskładniki:
25 dag margaryny
50 dag mąki pszennej
2 łyzeczki soli
farsz:
6-8 cebul
pieprz, sól,
do posmarowania: jajko
Ser rozdrobnić rękami. Dodać margarynę, 2 łyzeczki soli i znów rozrobić. Dodać mąkę. Wyrobić elastyczne ciasto. Włozyć ciasto do lodówki.
Przygotować farsz: cebulę pokroić na półplasterki, udusić na maśle.Przyprawić solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.
Ciasto rozwałkowywać na niezbyt cienkie placki, wykrawać koła (ja uzywałąm kieliszka do szampana:), zlepiać jak pierogi. Ułozyć na wyłozonej papierem do pieczenia blasze, posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać przyprawami. Piec 25 min. w tepm. 200 st.C.