![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7IAdJzGUj-xaD_GvKnn3lqgRjUy3SjjM2HUGf0zK1cHVc4S61mzHgNG9uRMWK82w_f_c3d2PvHUs0P6TwV459W8a7-ObmXjfyQ8uhMybFpmynqgaN6PVXImmHzkKY9OIHtlkgPfbgfSM/s280/nalesniki.jpg)
W takiej wersji - bardzo smaczny deser dla małych i duzych.
Składniki:
naleśniki: 1 łyżka cukru
2 jajka
3 łyżki masła
3 łyżki mąki kukurydzianej
1/4 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. mleka
szczypta soli
Polewa: 1 czekolada
1/4 szkl. wody
Nadzienie: 4 banany
2 łyżki masła
4 łyżki cukru pudru
cytryna
Przepis z kategorii "kuchnia indyjska" z ksiązki A.Górskiej "Dzieci gotują. Kuchnie świata"
Naleśniki: wklej mleko do miski, dodaj cukier, jajka, mąkę kukurydzianą i pszenną, sól i zmiksuj ciasto.
Usmaż naleśniki.
Usmażone naleśniki ułóż na dużym talerzu, następnie:
1. Posmaruj naleśniki nadzieniem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1kFXnwAN2hGB8wpNBc2NdHSar03L4FbdgymKxKN-lF9qBe1lRkTdYMTUEQ8CIvxQKFibnZOItmHiHG4DqoovERYYICfmW6wAoHLLsKJZ544cD4zLyXGPK7ZDFks3fepYTwqpURlYidv0/s280/nalesniki1.jpg)
2. Zwiń naleśniki w rulon.
3. Ułóz na talerzu i polej polewą.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsBx1MboLbespYqV2aVidB1gne7q61MhPHSwEQtmB75MOtyfG_FANIHwvK1-Hk-a1dIRtqAj8rzr6hh-mDzR-ahsYzcigYuSwPEk11QZyrJGL_w55WhLZxDluQeGonIQVRLP3LkYeHxz4/s280/nalesniki3.jpg)
Wlej do rondelka wodę i włóż połamaną czekoladę. Podgrzewaj ciągle mieszając aż czekolada się rozpuści,
Nadzienie:
Umyj cytrynę, wyciśnij sok z 1/2 cytryny.
Obierz banany ze skórki i pokrój w grubsze plastry.
Włóz banany na patelnię, dodaj cukier puder i smaż aż zaczną brązowieć Dodaj do bananów sok z cytryny i wymieszaj.